Tekwill Tech Day powered by Pentalog

Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC şi Pentalog invită tinerii care studiază specialităţi IT să participe la Tekwill Tech Day powered by Pentalog şi să beneficieze de un transfer efectiv de experienţă şi cunoştinţe. Tekwill Tech Day reprezintă o serie de sesiuni de master class care vor oferi participanţilor posibilitate de a pătrunde esenţa unor subiecte, tehnologii şi metodologii foarte actuale.

Iniţiativa se desfăşoară cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului “Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC din Moldova”.  

 

Cui se adresează evenimentul?

Acest eveniment va fi interesant şi util pentru toţi cei care sunt la început de drum în domeniul IT, dar şi pentru cei care deja s-au decis să acceseze industria IT şi doresc să cunoască mai detaliat anumite tematici.

 

Când şi unde va avea loc?

Tekwill Tech Day powered by Pentalog va avea loc pe 12 şi 19 martie în incinta  în incinta Universității Tehnice a Moldovei, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, aula 3-208.

 

Ce beneficii iţi aduce participarea?

Sesiunile vor fi oferite de către profesionişti cu experienţă din cadrul Pentalog. În cadrul sesiunilor tinerii vor avea posibilitatea să afle informaţie utilă privind tehnologii, instrumente şi procese actuale în domeniul IT şi vor beneficia de recomandări şi sugestii din partea experţilor în domeniu.

Participarea în cadrul evenimentului este posibilă doar în baza înregistrării prealabile prin completarea formularului de mai jos. Termenul limită pentru înregistrare este 10 martie, 2016.

 Agenda Tekwill Tech Day powered by Pentalog

ZIUA I
12 martie, 2016

Ora

Tema / speaker

Detalii

09:00 – 09:30

Înregistrarea participanților

09:30 – 10:45

TDD in Node.JS

Alexandru Olaru

Web developer

“TDD în Node.js” are rolul de a introduce persoanele interesate în lumea dezvoltării la standarde profesioniste. TDD este o practică Agile de dezvoltare, simplă şi extrem de eficientă, care garantează produse calitative şi linişte dezvoltatorilor.

Am ales Node.js fiindcă în momentul de faţă deţine cel mai activ şi voluminos ecosistem din lume “npm” cu peste 200,000 pachete existente şi peste 3 miliarde de download-uri lunar.

11:00 – 12:15

WinDbg+SOS for .NET Devs.

Torica Eugen

.Net developer, Team Leader

Uneori e nevoie să cunoşti care este sensul exact al propoziţiei ”Aplicaţia scrisă în C# este compilată în ÎL care apoi rulează în maşină virtuală numită CLR.”

 Master class-ul are în vedere exemple care ilustreaza modul în care rulează o aplicaţie .NET și explică cum survin memory leaks chiar și când aplicaţiile rulează în maşini virtuale. Pentru studiu vom folosi aplicaţia WinDbg şi librăria SOS, instrumente care permit analiza şi depănarea aplicaţiilor la un nivel avansat.

 

12:30 – 13:45

Automated Software Testing

Cristina Diaconu, QA                                                                   

Asigurarea calităţii este un detaliu extrem de important pentru un proiect informatic. În cadrul acestui master class vom descoperi împreună ce reprezintă testarea automată şi care este rolul ei în acest proces.

Vom vedea în ce condiţii îşi răscumpăra testarea automată timpul şi efortul investit şi vom analiză unul dintre cele mai populare tool-uri de automatizare: Selenium IDE şi Selenium WebDriver. Vom încheia master class-ul cu un exemplu real de automatizare pe care îl vom realiza împreună.

14:00 – 15:15

PHP: Good vs Excellent

Mocanas Sergiu, Web developer

Mereu am auzit păreri diferite referitor la un limbaj sau altul. Există şi multe stereotipuri care astăzi nu mai sunt deloc actuale. Prin această prezentare nu voi încerca să impun PHP-ul ca cel mai bun limbaj. Sunt mai mulţi factori care determină tehnologia potrivită pentru o aplicaţie.

Voi explica în ce condiţii ar fi PHP mai potrivit, cum a evoluat și ce reprezintă el la moment. Mai mult, voi veni cu exemple cum trebuie să scrii corect în PHP, de la simplu la avansat, reguli care de fapt pot fi aplicate pentru orice alt limbaj.

ZIUA II  
19 martie, 2016 

Ora

Tema / speaker

Detalii

09:00 – 09:30

Inregistrarea participantilor

09:30 – 10:45

Java in a Nutshell

 

Pavel Birladeanu, Java developer

Pavel vine cu o introducere în programarea Java. Subiectul este util pentru persoanele care sunt pe cale de a alege un limbaj de programare în care să se specializeze. În cadrul master class-ului vei primi răspunsuri pentru o serie de întrebări cheie:
1. Ce este Java ?
2. De ce să aleg Java ?
3. Cererea de pe piaţă şi comunitatea Java ?
4. Care sunt perspectivele de evoluţie a limbajului?


De asemenea, vom discuta despre OOP, frameworks şi librării în JAVA.

11:00 – 12:15

Why learn Python?

 

Ilie Postolachi, Python developer

Python este un limbaj de programare foarte popular, ce oferă o multitudine de funcţionalităţi şi are o curbă de învăţare rapidă atât pentru programatorii ce cunosc deja limbaje, precum C şi Java, cât şi pentru începători. Oferă o gamă largă de aplicare:  realizarea de scripturi, dezvoltarea unor infrastructuri de testare, dezvoltarea de aplicaţii web folosind framework-uri.


În cadrul acestui master class vom discuta despre evoluţia şi popularitatea limbajului, despre oportunităţile pe care le oferă, cât şi despre materialele necesare pentru a studia acest limbaj.

12:30 – 13:45

Agile 101 – Why projects fail?

 

Timur Poperecinii,
Project Manager

  • De ce unele proiecte ajung la un IPO de succes sau la un exit excelent , iar altele, având toate necesare pentru succes – eşuează?
  • Ce este Agile: doar un trend sau există totuşi o magie în spate, pe care nu toţi o înţeleg?
  • Ce să alegem pentru a implementa următoarea idee genială a clientului – Scrum sau Kanban ?
  • Cum rezolvăm problemele pe proiecte de tip Agile şi cine este vinovatul ?

La acestea şi la multe alte întrebări vom găsi răspuns analizând cazuri de succes şi eşecurile unor proiecte reale. Totodată vom simula câteva situaţii complicate şi vom încerca să găsim soluţii în fiecare caz.

14:00 – 15:15

Android application: from scratch to market

 

Eugen Lisita, Android Developer

Deseori începând un subiect nou de studiu, încercam sa căutăm nişte puncte de reper care ne-ar permite de a avansa cât mai rapid şi de a obţine experientă. În această prezentare vom încerca să aratăm cum poţi dezvolta o aplicaţie Android de la zero, care sunt etapele de baza, instrumentele necesare si resursele utile care facilitează dezvoltarea.

 FORMULAR DE ÎNREGISTRARE

Discover more articles

May 16, 2024

Centrul Inotek marchează un an de inovații și inițiative transformatoare în sudul Moldovei

Inotek – EU Innovation Centre Cahul, un hub susținut de Uniunea Europeană și Suedia, dedicat promovării inovației și digitalizării în...

May 15, 2024

IT Career Expo Bălți – un eveniment pentru tinerii interesați de oportunitățile și tendințele industriei IT din Moldova

Peste 330 de tineri din regiunea de nord au participat în cadrul evenimentului IT Career Expo Bălți, desfășurat la data...

May 3, 2024

Join the forefront of technological innovation and leadership as the Executive Director of the Moldovan Association of ICT Companies!

Background: THE MOLDOVAN ASSOCIATION OF ICT COMPANIES (“ATIC”) is the business Organization uniting 90 companies and representing anUmbrella Organization gathering...

April 23, 2024

Un pas înainte în era digitală. Peste 700 de persoane au participat la conferința internațională „Inteligența Artificială & Big Data”

Peste 700 de persoane au participat la conferința „Inteligența Artificială & Big Data”, care a avut loc la Chișinău în...

April 16, 2024

Transformând aspirațiile în realitate: Campania de promovare a Carierei IT în Nordul țării

Începând cu anul 2011, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC implementează Campania de promovare a Carierei IT, scopul căreia...

April 13, 2024

IT Career Expo Cahul: conexiuni, cunoștințe și oportunități pentru o carieră reușită

Peste 450 de tineri din sudul țării au participat cu entuziasm la IT Career Expo Cahul, eveniment dedicat explorării oportunităților...

Subscribe to be always updated

By clicking Subscribe you’re confirming that you agree with our Terms and Conditions.