Tekwill Ambassadors: Deadline-ul aplicărilor a fost extins pîna pe 30 ianuarie

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC lansează ediția a II-a a Programului ”Tekwill Ambassadors”, o inițiativă prin care oportunitățile de dezvoltare vin mai aproape de toți cei interesați și le oferă susținerea și resursele necesare pentru a atinge performanța în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC). Programul este realizat cu susținerea financiară din partea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”.

În cadrul Programului, pe direcția ”Comunitate”, vor fi susținute inițiativele și proiectele dedicate dezvoltării comunităților din domeniul Tehnologiilor Informaționale prin acțiuni educaționale și de consolidare a antreprenoriatului. Propunerile de proiecte por fi înaintate de persoane fizice, organizații non-guvernamentale, companii și grupuri de inițiativă.

În cadrul Programului Tekwill Ambassadors, direcția Community vor fi susţinute proiectele care vor contribui la implementarea obiectivelor:

dezvoltarea capitalului uman pentru sectorul TIC
susținerea dezvoltării antreprenoriatului în domeniul TIC
Perioada de implementare a proiectelor: 1 Februarie – 30 decembrie 2019. Termenul limită de prezentare a propunerilor este 30 Ianuarie 2019.

 

Criterii de eligibilitate

Proiectele prezentate vor fi selectate conform următoarelor criterii:

Relevanţa proiectului conform obiectivelor Programului Tekwill Ambassadors
Coerența scopului, obiectivelor, activităţilor, rezultatelro şi indicatorilor;
Obiective clar definite, specifice, măsurabile și realiste;
Definirea clară a grupului țintă (beneficiari / participanți);
Estimarea realistă a bugetului, în concordanţă cu activităţile planificate;
Capacitatea de a atrage resurse, altele decât cele oferite de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC
Calitatea mecanismului de monitorizare şi evaluare a rezultatelor;
Consistenţa acţiunilor de promovare;
Durabilitatea proiectului;
Capacitatea de realizare și experiența candidatului / organizației care a prezentat propunerea de proiect.
În cadrul Programului nu vor fi susținute acțiuni sau inițiative care contravin legislației Republicii Moldova sau poartă un caracter politic, religios, au ca obiectiv promovarea unei orientări de cult, cazuri individuale/ persoane individuale.

 

Tipuri de activități susținute în cadrul Programului:

Conferințe / Paneluri de discuții
Programe de instruire / Cursuri / Ateliere de lucru
Hackathoane / Competiții
Meetup-uri tematice
Discursuri motivaționale
Școli sezoniere
Podcast-uri
Video blogging
Blog si portaluri de stiri tematice
Cheltuieli eligibile

Susținerea acordată în cadrul Programului Tekwill Ambassadors poate include / acoperi:

Spațiu pentru desfășurarea evenimentelor în cadrul Centrului Tekwill
Servicii alimentare
Servicii tipografice
Servicii de promovare
Bilete de avion
Contracte individuale pentru vloguri, bloguri, portaluri, podcasturi
Procesul de selectie

Toate propunerile care îndeplinesc criteriile de mai sus vor fi evaluate de către Comisia de selecție, compuse din reprezentanții Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC, Consiliului de Directori ai IP Tekwill și ai partenerilor de dezvoltare.
În urma obţinerii unui răspuns pozitiv din partea Comisiei, ATIC va încheia un acord de colaborare cu participantul în cadrul Programului.

Pentru a pune în valoare aportul comunității prin prisma inițiativei ”Tekwill Ambassador Program”, pe direcția ”Community” vor fi selectate cel mult 30 de proiecte, cărora li se va oferi susținere în valoare de până la 15 000 MDL fiecăruia pentru implementarea conceptului propus.

 

Formularul de înscriere

Pentru a participa în cadrul concursului, persoanele / organizațiile interesate transmite la adresa community@tekwill.md formularul complet de înscriere. Formularul poate fi descărcat aici.

Propunerile de proiect pot fi transmise până la data de 30 ianuarie 2019. Informații suplimentare pot fi solicitate la adresa de e-mail community@tekwill.md.

Discover more articles

May 16, 2024

Centrul Inotek marchează un an de inovații și inițiative transformatoare în sudul Moldovei

Inotek – EU Innovation Centre Cahul, un hub susținut de Uniunea Europeană și Suedia, dedicat promovării inovației și digitalizării în...

May 15, 2024

IT Career Expo Bălți – un eveniment pentru tinerii interesați de oportunitățile și tendințele industriei IT din Moldova

Peste 330 de tineri din regiunea de nord au participat în cadrul evenimentului IT Career Expo Bălți, desfășurat la data...

May 3, 2024

Join the forefront of technological innovation and leadership as the Executive Director of the Moldovan Association of ICT Companies!

Background: THE MOLDOVAN ASSOCIATION OF ICT COMPANIES (“ATIC”) is the business Organization uniting 90 companies and representing anUmbrella Organization gathering...

April 23, 2024

Un pas înainte în era digitală. Peste 700 de persoane au participat la conferința internațională „Inteligența Artificială & Big Data”

Peste 700 de persoane au participat la conferința „Inteligența Artificială & Big Data”, care a avut loc la Chișinău în...

April 16, 2024

Transformând aspirațiile în realitate: Campania de promovare a Carierei IT în Nordul țării

Începând cu anul 2011, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC implementează Campania de promovare a Carierei IT, scopul căreia...

April 13, 2024

IT Career Expo Cahul: conexiuni, cunoștințe și oportunități pentru o carieră reușită

Peste 450 de tineri din sudul țării au participat cu entuziasm la IT Career Expo Cahul, eveniment dedicat explorării oportunităților...

Subscribe to be always updated

By clicking Subscribe you’re confirming that you agree with our Terms and Conditions.