Peste 100 de participanți au fost prezenți la ATIC HR & Recruitment Conference 2022, ediția III

Peste 100 de persoane au participat la a treia ediție ATIC HR & Recruitment Conference 2022. În acest an, evenimentul a reunit lideri de talente, profesioniști în HR și speakeri internaționali. Discuțiile s-au focusat pe globalizare, remote work, atragerea personalului calificat și menținerea celor mai buni angajați. 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=LFTbgyMLiZQ[/embedyt]

Anul acesta am vrut să aducem ceva nou pe piața din Republica Moldova și am adus doar speakeri internaționali care au abordat cel mai actuale tematici. Globalizarea este dureroasă pentru că specialiștii noștri foarte buni sunt furați de piețele externe apropiate precum Ucraina, România, Rusia, Polonia, Bulgaria, etc. Avem și cealaltă parte a monedei unde toată lumea se reorientează spre remote work și lucrează direct cu clienții din țările europene sau SUA. Tocmai pentru că e dificil, conferința are scopul de a ne ajuta să gestionăm astfel de situații și să menținem talentele acasă”, a declarat Alina Malbaș, co-președintele Comitetului HR & Education ATIC, HR Manager Technosoft. 

Trăim într-o perioadă în care globalizarea este pe deoparte o binecuvântare pentru angajați, și de cealaltă parte este o zonă plină de provocări pentru angajatori. Aici mă refer la menținerea coeficientul de retență pe care ni-l dorim, asigurarea engagementului angajaților, încadrarea lor în cultura noastră organizațională, recrutarea și menținerea specialiștilor. Totodată, speakerii internaționali ne-au prezentat practicile noi care le putem implementa chiar de astăzi. Aici inventăm creativitatea! În condițiile actualei piețe trebuie să fim Agile, să testăm, să încercăm, să fail-uim, să regândim și să încercăm din nou până obținem rezultatul dorit”, a menționat Sabina Paulesco, co-președintele Comitetului HR & Education ATIC, HR Manager Amdaris.

Evenimentul a fost unul hibrid, iar o parte din speakeri au avut prezentări online, iar alții au venit în fața participanților. Este și cazul lui Manuel De Vits, CEO și co-fondator al Digital Pipl. El a a povestit din propria experiență cum reușește să angajeze specialiști tech de top la companii de la Silicon Valley. Manuel a vorbit despre remote work și disciplina angajaților care lucrează în aceste condiții, referindu-se la menținerea angajaților, precum și motivarea acestora astfel încât să fie mai productivi la locul de muncă.

Ceilalți speakeri au fost Oana Muneanu de la PwC Romania care a avut prezentarea “Navigating the future of work – overview of the latest  PwC’s Global Workforce Hopes and Fears Survey 2022“. Un alt expert a fost Мike Pritula, specialist HR care e în acest domeniu din 2005. El a instruit peste 5000 de studenți, a publicat peste 100 de articole și are peste 2 milioane de urmăritori. Cel de-al patrulea speaker a fost Alina Mikhel care are peste 15 ani experiență în HR și alți 5 ani în marketing. Alina este fondatoarea MarHR, platforma principală pentru specialiștii în HR-marketing din Rusia, țările CSI etc.

Noi ne aflăm la cea de a treia ediție și putem spune că am avut un eveniment de succes. Fără doar și poate o să avem ediții ulterioare, pentru că acest eveniment e organizat de Comitetul HR & Education din cadrul ATIC și se pare că a devenit o prioritate a acestui comitet, mai ales că speakerii sunt sugerați de către membrii noștri. Cu siguranță, acest eveniment nu ar fi fost posibil fără suportul partenerilor cărora le mulțumim pentru sprijin, încredere și implicare”, a conchis Marina Bzovîi, directoarea executivă ATIC.

Conferința a fost găzduită de către Tekwill. Sponsorii evenimentului sunt companiile Technosoft și Big Data Federation. ATIC HR & Recruitment Сonference 2022 este susținută de USAID şi Guvernul Suediei, prin Proiectul Tehnologiile Viitorului. 

 

Discover more articles

May 16, 2024

Centrul Inotek marchează un an de inovații și inițiative transformatoare în sudul Moldovei

Inotek – EU Innovation Centre Cahul, un hub susținut de Uniunea Europeană și Suedia, dedicat promovării inovației și digitalizării în...

May 15, 2024

IT Career Expo Bălți – un eveniment pentru tinerii interesați de oportunitățile și tendințele industriei IT din Moldova

Peste 330 de tineri din regiunea de nord au participat în cadrul evenimentului IT Career Expo Bălți, desfășurat la data...

May 3, 2024

Join the forefront of technological innovation and leadership as the Executive Director of the Moldovan Association of ICT Companies!

Background: THE MOLDOVAN ASSOCIATION OF ICT COMPANIES (“ATIC”) is the business Organization uniting 90 companies and representing anUmbrella Organization gathering...

April 23, 2024

Un pas înainte în era digitală. Peste 700 de persoane au participat la conferința internațională „Inteligența Artificială & Big Data”

Peste 700 de persoane au participat la conferința „Inteligența Artificială & Big Data”, care a avut loc la Chișinău în...

April 16, 2024

Transformând aspirațiile în realitate: Campania de promovare a Carierei IT în Nordul țării

Începând cu anul 2011, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC implementează Campania de promovare a Carierei IT, scopul căreia...

April 13, 2024

IT Career Expo Cahul: conexiuni, cunoștințe și oportunități pentru o carieră reușită

Peste 450 de tineri din sudul țării au participat cu entuziasm la IT Career Expo Cahul, eveniment dedicat explorării oportunităților...

Subscribe to be always updated

By clicking Subscribe you’re confirming that you agree with our Terms and Conditions.