Număr record de participanți la Moldova ICT Summit 2015

Moldova ICT Summit 2015, evenimentul anului în domeniul TIC, a întrunit peste 1500 de participanți, printre aceștia reprezentanți ai Guvernului, manageri de companii TIC, profesioniști și antreprenori IT, investitori, ambasadori, parteneri de dezvoltare, exponenți ai mediului academic și ai societății civile. La cele 6 sesiuni au vorbit peste 80 de speakeri, experți din Republica Moldova, Statele Unite ale Americii, Estonia, Israel, Italia, Lituania, Letonia, Bulgaria, Germania, România, Nigeria și Ucraina. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 29-30 aprilie la Chişinău.

Reuniunea a debutat cu sesiunea ministerială, la care Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC) a propus pentru discuții publice proiectul Programului privind securitatea cibernetică a Republicii Moldova.

”Noile tehnologii facilitează procesele de dezvoltare, dar ne expun și la noi riscuri de securitate. Proiectul Programului privind securitatea cibernetică vine cu o abordare sistemică și complexă pentru a preveni aceste riscuri. Ne așteptăm la un proces de dezbateri publice eficient, să reușim să atragem și expertiză externă pentru a aprecia profunzimea și calitatea măsurilor propuse și în perioada următoare, să prezentăm acest proiect Guvernului pentru aprobare”, a accentuat ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip.

La rîndul său, președintele Asociației Naționale a Companiilor din domeniul TIC, Veaceslav Cunev a declarat: ”Securitatea a devenit importantă nu doar pentru noi, dar pentru toată lumea. A venit timpul să întreprindem măsuri dure pentru a contracara orice tip de atentat la securitatea cibernetică a Republicii Moldova, pentru ca e un lucru ce ne vizează pe toți”.

Moldova ICT Summit a devenit o platformă eficientă de colaborare între sectorul TIC şi Guvern, facilitînd dialogul privind strategiile şi acţiunile de creştere a competitivităţii industriei, dar şi conjugarea eforturilor pentru realizarea unor proiecte comune care să contribuie la dezvoltarea economică a Republicii Moldova. Evenimentul îşi propune să contribuie la crearea unei economii bazate pe inovație și cunoaștere prin integrarea TIC în domenii importante precum actul de guvernare, educaţie, business.

Prezent la deschiderea Moldova ICT Summit 2015, Prim-ministrul Chiril Gaburici, a subliniat: ”Republica Moldova a demonstrat că are potențial și capacitate de a avansa în acest domeniu, exemplu fiind acțiunile întreprinse de Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor și Guvern în ansamblu în vederea dezvoltării infrastructurii și pieței de servicii de telecomunicații. Industria IT are perspectivă sigură de dezvoltare în țara noastră. Nu avem resurse naturale, în schimb avem o resursă importantă – oamenii Republicii Moldova”.

Moldova ICT Summit 2015 s-a focusat asupra 6 direcţii importante: dezvoltare, TIC în educaţie, antreprenoriat IT, TIC pentru business, TIC pentru societate şi tehnologii, instrumente şi soluţii de ultimă oră pentru profesioniştii IT. Participanţii au avut posibilitatea să audieze şi să interacţioneze cu experţi, investitori, antreprenori IT şi reprezentanţi ai unor companii cu renume internaţional şi să beneficieze de un transfer efectiv de experienţă şi cunoştinţe. Imagini din cadrul evenimentului aici.

Evenimentul este organizat în fiecare primăvară, pentru al 15-lea an consecutiv, debutînd în formatul Expoziției anuale ComInfo și Conferinței tehnico-științifice BIT+. Din 2009 acesta a fost reformatat în Moldova ICT Summit şi este organizat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, sub patronajul Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, în parteneriat cu proiectul USAID CEED II, Centrul de Guvernare Electronică, Ministerul Educației al Republicii Moldova, UN Women, Microsoft Moldova, Orange Moldova,HP, DAAC System Integrator, Endava, Huawei, Intel, Teamnet. Parteneri media: Allmoldova, Diez, Publika TV, UNIMEDIA, MediaTIC. Parteneri Business Media: AGORA, Revista Economică „Logos Pres”. Partener Online Exclusiv: Simpals.

Discover more articles

May 16, 2024

Centrul Inotek marchează un an de inovații și inițiative transformatoare în sudul Moldovei

Inotek – EU Innovation Centre Cahul, un hub susținut de Uniunea Europeană și Suedia, dedicat promovării inovației și digitalizării în...

May 15, 2024

IT Career Expo Bălți – un eveniment pentru tinerii interesați de oportunitățile și tendințele industriei IT din Moldova

Peste 330 de tineri din regiunea de nord au participat în cadrul evenimentului IT Career Expo Bălți, desfășurat la data...

May 3, 2024

Join the forefront of technological innovation and leadership as the Executive Director of the Moldovan Association of ICT Companies!

Background: THE MOLDOVAN ASSOCIATION OF ICT COMPANIES (“ATIC”) is the business Organization uniting 90 companies and representing anUmbrella Organization gathering...

April 23, 2024

Un pas înainte în era digitală. Peste 700 de persoane au participat la conferința internațională „Inteligența Artificială & Big Data”

Peste 700 de persoane au participat la conferința „Inteligența Artificială & Big Data”, care a avut loc la Chișinău în...

April 16, 2024

Transformând aspirațiile în realitate: Campania de promovare a Carierei IT în Nordul țării

Începând cu anul 2011, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC implementează Campania de promovare a Carierei IT, scopul căreia...

April 13, 2024

IT Career Expo Cahul: conexiuni, cunoștințe și oportunități pentru o carieră reușită

Peste 450 de tineri din sudul țării au participat cu entuziasm la IT Career Expo Cahul, eveniment dedicat explorării oportunităților...

Subscribe to be always updated

By clicking Subscribe you’re confirming that you agree with our Terms and Conditions.