ATIC semnează un acord de grant cu proiectul „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova” pentru susținerea dezvoltării sectorului TIC și promovarea orientării în carieră

Asociația Naţională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) cu bucurie anunță semnarea unui important acord de colaborare cu proiectul „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, finanțat de Guvernele Germaniei și Elveției, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Acest acord de grant consolidează drumul către o serie de inițiative și proiecte menite să sprijine dezvoltarea sectorului tehnologic din Republica Moldova.

Acordul, semnat într-o atmosferă de entuziasm și colaborare, vizează o diversitate de inițiative ce urmează a fi realizate în cadrul acestei colaborări. Acestea includ:

1. Susținerea dezvoltării sectorului TIC: ATIC și GIZ vor lucra împreună pentru a promova politicile și reformele necesare pentru creșterea industriei tehnologice din Republica Moldova. Eforturile comune vizează asigurarea unui mediu propice inovației și dezvoltării durabile.

2. Traininguri și dezvoltare profesională a sectorului IT: Prin intermediul grantului, se vor organiza o serie de traininguri și seminare pentru profesioniștii din domeniul tehnologic. Aceste inițiative au scopul de a îmbunătăți competențele și abilitățile angajaților din sector.

3. Orientare în cariere: ATIC și GIZ vor lucra împreună pentru a oferi suport tuturor persoanelor interesate de o carieră în tehnologia informaţiilor şi a comunicaţiilor. Acest lucru include informarea corectă, organizarea de evenimente care oferă detalii despre opțiunile de carieră din sectorul TIC și facilitarea accesului la resurse de învățare.

4. Evenimente și promovarea sectorului TIC: Grantul va susține organizarea de evenimente speciale și conferințe pentru a promova sectorul TIC din Republica Moldova. Aceste evenimente vor aduce în prim-plan inovațiile și oportunitățile din domeniu.

5. Creșterea vizibilității sectorului: ATIC și GIZ vor colabora pentru a crește vizibilitatea industriei tehnologice din țară prin intermediul diverselor activități de comunicare și campanii de promovare.

Marina Bzovîi, Directoarea executivă ATIC, a declarat: „Suntem extrem de bucuroși de parteneriatul continuu pe care îl avem cu colegii de la GIZ. Acest grant agreement reprezintă o oportunitate semnificativă pentru dezvoltarea sectorului TIC din Republica Moldova. Abia așteptăm să punem în aplicare fiecare componentă a acestui acord și suntem dedicați în totalitate succesului acestor proiecte.

Karin Hoerhan, Manager de program, GIZ/SBC, a reiterat: „Doresc să subliniez importanța acestui proiect și să îmi exprim recunoștința pentru începutul acestei colaborări. Știu că veți implementa cu succes activitățile propuse, iar acesta reprezintă un moment crucial în acest proces. Organizația dumneavoastră se remarcă prin profesionalism și dedicare, tocmai de aceea suntem încrezători că această colaborare va aduce rezultate remarcabile și va contribui semnificativ la atingerea obiectivelor noastre comune. Vă mulțumesc încă o dată pentru angajamentul și colaborare.”

La eveniment au fost prezenți Steffen Lohmann, Co-șef responsabil de cooperare pentru dezvoltare, Ambasada Germaniei la Chișinău și Guido Beltrani, Director al Biroului de Cooperare al Elveției în Moldova.

Colaborarea dintre ATIC și GIZ demonstrează angajamentul ambelor părţi față de stimularea creșterii economice și a dezvoltării durabile în Republica Moldova prin intermediul tehnologiei și inovației.

Galeria foto a evenimentului

Despre ATIC: Asociația Naţională a Companiilor din Domeniul TIC reunește 96 de companii TIC din Republica Moldova cu peste 9000 de angajați. Creată în anul 2006, ATIC este cea mai mare asociaţie de profil din ţară și reprezintă vocea industriei TIC din Moldova care promovează dezvoltarea sectorului prin parteneriate viabile între companii, organizații, guvern, instituții de stat și organizații internaționale.

Despre GIZ: Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei implementează proiecte de dezvoltare din numele Ministerului Federal pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), alte Ministere Federale, precum şi alte instituții şi organizații internaționale. GIZ susține procesele complexe de reforme şi schimbări în ţările în curs de dezvoltare şi cele aflate în tranziție. Toate activitățile GIZ sunt orientate spre îmbunătăţirea durabilă a condițiilor de trai şi a perspectivelor oamenilor. Promovarea cooperării între Guvernul Germaniei şi Guvernul Republicii Moldova a început în 1994.

Discover more articles

June 13, 2024

Moldova Digital Summit 2024 – 3000+ participanți, lansări și oportunități numeroase pentru fiecare

Moldova Digital Summit a înregistrat o revenit mai grandios în acest an. Cu peste 3000 de participanți din Moldova, România,...

May 16, 2024

Centrul Inotek marchează un an de inovații și inițiative transformatoare în sudul Moldovei

Inotek – EU Innovation Centre Cahul, un hub susținut de Uniunea Europeană și Suedia, dedicat promovării inovației și digitalizării în...

May 15, 2024

IT Career Expo Bălți – un eveniment pentru tinerii interesați de oportunitățile și tendințele industriei IT din Moldova

Peste 330 de tineri din regiunea de nord au participat în cadrul evenimentului IT Career Expo Bălți, desfășurat la data...

May 3, 2024

Join the forefront of technological innovation and leadership as the Executive Director of the Moldovan Association of ICT Companies!

Background: THE MOLDOVAN ASSOCIATION OF ICT COMPANIES (“ATIC”) is the business Organization uniting 90 companies and representing anUmbrella Organization gathering...

April 23, 2024

Un pas înainte în era digitală. Peste 700 de persoane au participat la conferința internațională „Inteligența Artificială & Big Data”

Peste 700 de persoane au participat la conferința „Inteligența Artificială & Big Data”, care a avut loc la Chișinău în...

April 16, 2024

Transformând aspirațiile în realitate: Campania de promovare a Carierei IT în Nordul țării

Începând cu anul 2011, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC implementează Campania de promovare a Carierei IT, scopul căreia...

Subscribe to be always updated

By clicking Subscribe you’re confirming that you agree with our Terms and Conditions.