Ministrul Educației încurajează implicarea fetelor în profesii din domeniul tehnologiei informației

Ministrul Educației, Maia Sandu, a participat la lansarea programului GirlsGoIT, o platformă care încurajează implicarea fetelor și femeilor în proiecte IT. Evenimentul a avut loc vineri, 27 martie, în incinta primăriei din satul Mingir, raionul Hîncești.

Scopul platformei este de a implica fetele, inclusiv pe cele din grupurile vulnerabile, pentru a face o carieră în domeniul tehnologiilor informaționale.

În luarea sa de cuvînt, Maia Sandu a menționat că prin politicile pe care le promovează, Ministerul Educației își propune să asigure accesul la tehnologii informaționale de performanță pentru un număr cît mai mare de școli, astfel încît tot mai mulți elevi să aibă acces la tehnologii.

De asemenea, ministrul a spus că fetele și femeile tinere trebuie să se implice cît mai mult în afaceri care țin de domeniul tehnologiilor informaționale. „În Republica Moldova, cifra fetelor care învață la colegii și licee la specialități în domeniul TIC nu depășește 18%. Credem că profesiile viitorului se vor baza pe științe, că cele mai mari salarii vor fi în industria TIC și, de aceea, este important ca femeile să fie prezente tot mai mult în aceste profesii promițătoare”, a spus ministrul.

În același timp, Maia Sandu a spus că ministerul va continua și va îmbunătăți dialogul cu angajatorii, astfel încît să sporească relevanța și calitatea studiilor în domeniul IT.

Prezentă la eveniment, Maria Toma, elevă la Liceul din satul Ștefănești, raionul Florești, a relatat despre experiența pe care a avut-o alături de colegi, datorită implicării într-un proiect IT.

Anul trecut, elevii din Ștefănești au luat premiul mare la concursul Technovation Challenge – World Pitch 2014, desfășurat la San Francisco. Elevele au creat o aplicație pentru Android, care îi dă posibilitatea utilizatorului să verifice calitatea apei din fîntîni și oferă recomandări pentru purificarea apei.

Discover more articles

May 16, 2024

Centrul Inotek marchează un an de inovații și inițiative transformatoare în sudul Moldovei

Inotek – EU Innovation Centre Cahul, un hub susținut de Uniunea Europeană și Suedia, dedicat promovării inovației și digitalizării în...

May 15, 2024

IT Career Expo Bălți – un eveniment pentru tinerii interesați de oportunitățile și tendințele industriei IT din Moldova

Peste 330 de tineri din regiunea de nord au participat în cadrul evenimentului IT Career Expo Bălți, desfășurat la data...

May 3, 2024

Join the forefront of technological innovation and leadership as the Executive Director of the Moldovan Association of ICT Companies!

Background: THE MOLDOVAN ASSOCIATION OF ICT COMPANIES (“ATIC”) is the business Organization uniting 90 companies and representing anUmbrella Organization gathering...

April 23, 2024

Un pas înainte în era digitală. Peste 700 de persoane au participat la conferința internațională „Inteligența Artificială & Big Data”

Peste 700 de persoane au participat la conferința „Inteligența Artificială & Big Data”, care a avut loc la Chișinău în...

April 16, 2024

Transformând aspirațiile în realitate: Campania de promovare a Carierei IT în Nordul țării

Începând cu anul 2011, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC implementează Campania de promovare a Carierei IT, scopul căreia...

April 13, 2024

IT Career Expo Cahul: conexiuni, cunoștințe și oportunități pentru o carieră reușită

Peste 450 de tineri din sudul țării au participat cu entuziasm la IT Career Expo Cahul, eveniment dedicat explorării oportunităților...

Subscribe to be always updated

By clicking Subscribe you’re confirming that you agree with our Terms and Conditions.