„Moldova Digital Summit”: Inteligența Artificială pe agenda discuțiilor la eveniment

Cel mare eveniment dedicat transformării digitale și inovațiilor tehnologice – “Moldova Digital Summit” – aduce în prim plan impactul inovator al Inteligenței Artificiale (IA). La eveniment vor fi prezentate mai multe experiențe internaționale despre cum tehnologia IA resetează modul în care funcționează întreaga societate. Astfel, timp de 3 zile, “Moldova Digital Summit” va deveni o platformă regională de acces la importante resurse tehnologice, expertiză și know-how, care pune premisele ca evenimentul să devină unul notoriu, de interes internațional pentru profesioniști și mediul de afaceri.

Marina Bzovîi, directoare executivă, ATIC: „Prin organizarea “Moldova Digital Summit” ne-am propus să poziționăm Republica Moldova pe harta globală ca un lider în promovarea tehnologiilor informaționale, dezvoltarea și implementarea serviciilor publice de înaltă calitate, precum și adaptarea la inovațiile din domeniul tehnologic. Evenimentul va conține mai multe sesiuni și discuții cu privire la transformarea digitală și va aduce în prim plan experiența internațională privind strategiile, politicile, cadrul legislativ în domeniul dezvoltării economice digitale. De asemenea, pe agenda discuțiilor se va afla și inteligența artificială – tehnologie revoluționară care determină resetarea modului în care funcționează societatea, businessul și instituțiile publice.”

Revoluția IA – o oportunitate pentru dezvoltarea mai multor domenii

Tonul discuțiilor în jurul inteligenței artificiale va fi dat de unul dintre cei mai importanți invitați ai evenimentului – David Rowan, în calitate de fost fondator și redactor-șef al revistei WIRED din Marea Britanie. Considerând că “lucrurile importante nu sunt create de orașele mari”, expertul va veni la Chișinău pentru a dezvolta subiectul inteligenței artificiale prin prisma interacțiunilor sale cu fondatori notorii ai WhatsApp, LinkedIn, Google, Didi, Spotify, Twitter, precum și o serie de startup-uri ambițioase de la Tel Aviv la Shenzhen.

Tot la eveniment, și alți experți în domeniu, vor prezenta mai multe soluții bazate pe IA, care pot schimba sau eficientiza procesele din diverse domenii: agricultura, medicina, business-ul și educația.

IA & Agricultură – Fiind unul dintre sectoarele vitale ale economiei noastre, agricultura este influențată din plin de impactul tehnologiilor revoluționare. La summit, experții din domeniu vor prezenta soluții inovatoare care utilizează IA pentru a îmbunătăți procesele agricole. De la monitorizarea și gestionarea culturilor la optimizarea irigației și monitorizarea sănătății plantelor, IA oferă oportunități semnificative pentru creșterea eficienței și productivității în agricultură. De altfel, experiența din industrie a demonstrat faptul că acest accent imens pe inteligența artificială reprezintă calea de urmat pentru obținerea unor avantaje la comercializarea produselor agricole, într-o piață concurențială.

IA & Medicină – În domeniul medical, IA revoluționează abordarea diagnosticii și tratamentului afecțiunilor de sănătate. Aceste soluții ajută specialiștii din domeniul sănătății să ia decizii mai precise și să ofere tratamente mai eficiente, care duc la îmbunătățirea calității vieții. Unul dintre marile avantaje ale folosirii inteligenței artificiale în medicină este că datele pot fi procesate mai eficient și cu mai multă acuratețe decât ar fi posibil manual, fapt ce le permite medicilor să ia decizii mai rapide și mai informate.

IA & Business – Antreprenoriatul modern ia în considerare potențialul pe care îl aduce IA în privința automatizării, analizei datelor și luării deciziilor. Mai ales că aplicațiile IA optimizează procesele operaționale, personalizează experiențele clienților și contribuie la creșterea veniturilor. De la asistenți virtuali și roboți de chat până la analiza avansată a datelor și prognozarea pieței, IA joacă un rol central în inovarea afacerilor din era digitală. În cadrul evenimentului, liderii marilor companii internaționale, precum Amazon Web Services, vor împărtăși experiența aplicării soluțiilor IA pentru eficientizarea diverselor procese de business.

IA & Educație – Educația reprezintă o altă sferă în care IA are un impact semnificativ, oferind abordări inovatoare și transformând procesul de învățare. De la platforme de învățare adaptată și sisteme de evaluare inteligente la asistenți virtuali pentru studenți și programe de mentorat bazate pe IA, tehnologia modernă deschide noi orizonturi pentru dezvoltarea continuă și îmbunătățirea cunoștințelor. În cea de-a treia zi a evenimentului, în cadrul “Tekwill Expo Day”, vizitatorii vor afla despre tehnologii aplicate în procesul de educație, dar și cele mai bune proiecte și programe de inginerie create de tineri.

Despre Moldova Digital Summit

Moldova Digital Summit reprezintă evenimentul major al industriei Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) din țara noastră. Summitul este o platformă de dialog eficientă pentru actorii implicați în industria digitală, astfel încât tehnologia să furnizeze soluții pentru cele mai complexe probleme naționale. Evenimentul este organizat de ATIC sub egida Primului Ministru și finanțat de USAID, Guvernele Suediei, Marii Britanii, Germaniei, Elveției și Delegația UE. La desfășurarea evenimentului și-au adus contribuția și alți parteneri internaționali și locali precum: GIZ Moldova, Helvetas, Agenția de Investiții, AmCham, Orange, UNDP și alții. “Moldova Digital Summit” se va desfășura în perioada 15-17 iunie la Tekwill, str. Studenților 9/11.

Evenimentul va putea fi urmărit și online, începând cu 15 iunie, de la ora 10:00, pe paginile Moldova Digital Summit, ATIC și Tekwill în rețeaua de socializare Facebook și pe site-ul de transmisiuni live www.privesc.eu.

Pentru a participa la eveniment și a obține permisul de acces sau a urmări transmisiunea online, înregistrează-te în prealabil pe: https://moldovadigitalsummit.md/

Parteneri media: newsmaker.md, agora.md, moldova.org, diez.md.

Discover more articles

June 13, 2024

Moldova Digital Summit 2024 – 3000+ participanți, lansări și oportunități numeroase pentru fiecare

Moldova Digital Summit a înregistrat o revenit mai grandios în acest an. Cu peste 3000 de participanți din Moldova, România,...

May 16, 2024

Centrul Inotek marchează un an de inovații și inițiative transformatoare în sudul Moldovei

Inotek – EU Innovation Centre Cahul, un hub susținut de Uniunea Europeană și Suedia, dedicat promovării inovației și digitalizării în...

May 15, 2024

IT Career Expo Bălți – un eveniment pentru tinerii interesați de oportunitățile și tendințele industriei IT din Moldova

Peste 330 de tineri din regiunea de nord au participat în cadrul evenimentului IT Career Expo Bălți, desfășurat la data...

May 3, 2024

Join the forefront of technological innovation and leadership as the Executive Director of the Moldovan Association of ICT Companies!

Background: THE MOLDOVAN ASSOCIATION OF ICT COMPANIES (“ATIC”) is the business Organization uniting 90 companies and representing anUmbrella Organization gathering...

April 23, 2024

Un pas înainte în era digitală. Peste 700 de persoane au participat la conferința internațională „Inteligența Artificială & Big Data”

Peste 700 de persoane au participat la conferința „Inteligența Artificială & Big Data”, care a avut loc la Chișinău în...

April 16, 2024

Transformând aspirațiile în realitate: Campania de promovare a Carierei IT în Nordul țării

Începând cu anul 2011, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC implementează Campania de promovare a Carierei IT, scopul căreia...

Subscribe to be always updated

By clicking Subscribe you’re confirming that you agree with our Terms and Conditions.