În perioada 18-19 aprilie 2024, la Chișinău se va desfășura Conferința „Inteligența Artificială & Big Data”. Evenimentul va explora potențialul transformator al tehnologiilor din domeniul inteligenței artificiale (IA) și big data în accelerarea progresului uman și va aduce în prim plan subiectul integrării acestora în domenii critice pentru a soluționa provocări complexe și a promova inovația.
Într-un context marcat de turbulențe globale, incluzând schimbările geopolitice și incertitudinile
economice, Conferința își propune să contribuie semnificativ la intensificarea cooperării
transfrontaliere pe dimensiunea de inovare și dezvoltare, oferind participanților o platformă eficientă
pentru transfer de expertiză, schimb de idei și stabilire de conexiuni valoroase.
Evenimentul va reuni experți, lideri de afaceri, reprezentanți ai sectorului educațional și autorități
publice din Republica Moldova, România, Serbia, Ucraina, toți având un obiectiv comun: de a crea un
mediu favorabil pentru a aborda provocările contemporane și de a valorifica puterea tehnologiei
pentru a îmbunătăți calitatea vieții și a încuraja dezvoltarea țărilor din Europa de Est.
În cadrul Conferinței „Inteligența Artificială & Big Data”, ne propunem să explorăm nu numai
progresele tehnologice remarcabile din domeniul IA și big data, ci și să discutăm despre modul în
care acestea pot fi utilizate în mod responsabil și etic pentru a genera beneficii semnificative societății
noastre. Participanții sunt invitați să se alăture pentru sesiuni, demonstrații și discuții captivante
despre utilizarea IA și big data în domenii precum educația, finanțele, afacerile și serviciile publice.
Inteligența artificială în Educație. În domeniul educației, Inteligența Artificială prezintă oportunități de a revoluționa metodologiile de învățare și de a le adapta necesităților în continuă evoluție ale elevilor. IA poate să susțină profesorii și elevii în dezvoltarea abilităților, valorilor și autonomiei pentru un viitor mai bun. IA poate face învățarea mai accesibilă, personalizată și captivantă pentru toți elevii, indiferent de locație, context sau abilitățile lor inițiale. Prin utilizarea IA în educație, putem îmbunătăți calitatea și eficiența educației și putem susține copiii și tinerii în valorificarea și amplificarea potențialului lor.
Inteligența artificială în Afaceri. Tehnologiile IA promit o eficiență sporită, o productivitate crescută și inovație în sectorul afacerilor. Prin implementarea soluțiilor IA, cum ar fi automatizarea, analiza predictivă și experiențele personalizate pentru clienți, afacerile pot optimiza operațiunile, lua decizii bazate pe date și obține un avantaj competitiv. În plus, rolul IA în optimizarea lanțurilor de aprovizionare, îmbunătățirea proceselor de fabricație și îmbunătățirea serviciilor pentru clienți poate contribui la creșterea economică și sustenabilitatea în regiune.
Inteligența artificială în Serviciile publice. Inteligența artificială are potențialul de a îmbunătăți procesul guvernării, de a simplifica procesele birocratice și de a îmbunătăți serviciile pentru cetățeni. De asemenea, IA poate ajuta agențiile din sectorul public să abordeze provocări complexe, cum ar fi schimbările climatice, securitatea cibernetică și incluziunea socială, furnizând informații și soluții bazate pe date. În plus, IA poate stimula inovația și colaborarea între diferite niveluri și sectoare ale guvernului, precum și cu societatea civilă și sectorul privat. Prin exploatarea potențialului IA, serviciile publice pot deveni mai transparente, responsabile și participative, beneficiind în cele din urmă
populația din Europa de Est.
Inteligența artificială și Industria financiară. Inteligența artificială revoluționează industria financiară, de la crearea strategiilor de investiții personalizate la gestionarea îmbunătățită a riscurilor. Explorați cum algoritmii de învățare automată extrag insight-uri din seturi de date financiare vasten pentru a optimiza tranzacțiile, a detecta fraudele și a îmbunătăți deciziile de creditare. Descoperiți soluțiile IA de ultimă generație care modelează viitorul sistemului bancar, al asigurărilor și al piețelor de capital, asigurând o eficiență, securitate și accesibilitate crescute atât pentru întreprinderi, cât și pentru persoanele fizice.
Profitați de oportunitățile excepționale pe care le furnizează Conferința „Inteligența Artificială & Big
Data” și exploatați din plin posibilitatea de a participa la reconfigurarea, îmbunătățirea și consolidarea
modelelor mediului de afaceri și a sistemelor sociale. Pentru mai multe informații și pentru a vă
înregistra, vizitați www.aimoldova.org. Evenimentul se va desfășura în incinta centrului
Tekwill, iar numărul de locuri este limitat.
Conferința „Inteligența Artificială & Big Data” este organizată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC), AmCham Moldova și AC Tech, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Conferința are loc sub egida Primului Ministru al Republicii Moldova.
Evenimentul se desfășoară cu susținerea Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie și cu sprijinul Proiectului „E-Guvernare și Digitalizare în țările din Parteneriatul Estic”, finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
Parteneri ai evenimentului: SAS, VISA, Orange, Jobber, Paynet, TXD IT Solutions.