Experți internaționali, speakeri cu renume, lideri vizionari cu expertiză impresionantă în domeniul IT sunt invitații celei de-a 10-a ediții a conferinței „Moldova ICT Summit 2021: The Future of Digital”. Evenimentul va include sesiuni dedicate strategiei de dezvoltare în domeniul digitalizării, intervențiilor de creștere a competitivității sectorului TIC, relevării tendințelor globale și aspirațiilor actorilor locali în materie de transformare digitală. De asemenea, vor fi abordate și subiecte ce țin de dezvoltarea strategică a diferitelor sectoare prin intermediul TIC, vor fi prezentate instrumentele și aplicațiile care pot crește eficiența instituțiilor guvernamentale în furnizarea serviciilor publice și vor fi reflectate oportunitățile de dezvoltare a afacerilor corporative prin inovare și TIC.
- Cu o experiență de peste 25 de ani în industria TIC, Cecilia Bonefeld-Dahl, director general „Digital Europe” – cea mai importantă asociație din industria tehnologiilor digitale, cu peste 35.000 de companii din Europa – va deschide partea plenară a evenimentului și va vorbi despre strategiile europene și obiectivele stabilite de acestea pentru transformarea digitală, instrumentele financiare disponibile pentru reformele necesare.
- Dr. Jim Poisant, secretarul general „WITSA” (Alianța Mondială a Tehnologiei și Serviciilor Informaționale) – formată din peste 80 de asociații TIC de top din întreaga lume, membrii săi reprezentând peste 90% din industria TIC la nivel mondial) – va face un rezumat al tendințelor globale care influențează dezvoltarea sectorului ICT. Alianța WITSA este implicată activ în probleme de politici publice care afectează creșterea sectorului TIC în întreaga lume.
- Alexandra Laffitte, președinta „EuroISPA” (Asociația Europeană a Furnizorilor de Servicii de Internet), care este cea mai mare asociație mondială a furnizorilor de servicii de internet, reprezentând interesele a peste 2300 de companii din toată Europa. La eveniment, ea va împărtăși din expertiza sa în domeniul politicilor societății informaționale, care pot asigura succesul în transformarea digitală.
- Carl-Andreas Claussen, consilier superior, Riksbanken (Banca Centrală a Suediei), cu o expertiză substanțială în politici monetare și o experiență de peste 20 de ani la Banca Centrală a Norvegiei și Banca Centrală a Suediei. Domnul Claussen a fost implicat direct în analiza și dezvoltarea plăților digitale și economiei fără numerar în Suedia.
- Carl Heath, vicepreședintele Institutelor de Cercetare din Suedia „RISE” și consilier special pentru protecția dialogului democratic, angajat de guvern să conducă o misiune națională de consolidare a alfabetizării mediatice și informaționale în Suedia. La eveniment, expertul va prezenta studiul de caz despre educația pe tot parcursul vieții în era digitală.
Printre invitații celei de-a 10 ediții a Moldova ICT Summit, care vor participa la discuțiile despre viitorul digital mai sunt: Katarina Fried, ambasadoarea Suediei în Republica Moldova; Scott Hocklander, directorul Misiunii USAID în Moldova; Iurie Turcan, viceprim-ministrul pentru Digitalizare al Republicii Moldova; Thomas Foerch, manager de proiect GIZ Moldova; Ion Iordache, director interimar Agenția de Investiții a Moldovei; Veaceslav Cunev, președintele ATIC și mulți alți experți în domeniu.
Mai multe detalii despre invitații ediției curente a Moldova ICT Summit sunt disponibile pe www.ictsummit.md.
În acest an, forumul va avea loc în format hibrid la sediul Tekwill, în 23 septembrie 2021, cu începere de la ora 9:30 și va putea fi urmărit online LIVE, pe pagina de Facebook sau pe www.privesc.eu.
Accesul la eveniment este limitat, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19. Participarea este gratuită și este posibilă în baza înregistrării. Nu rata evenimentul și înregistrează-te acum!
Organizatori: Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC), Tekwill, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ)
Parteneri guvernamentali: Agenția de Investiții din Moldova
Parteneri de dezvoltare: Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Suedia
Parteneri internaționali: Digital Europe, Euro ISPA, WITSA
Sponsori: Orange, Moldcell, DAAC System Integrator